Huidige bomen veroorzaken schade aan voetpad en worden vervangen.

Begin maart wordt er gewerkt aan de voetpaden in de Nijlensesteenweg en de bestaande bomen worden vervangen door andere. Dit is nodig omdat de huidige bomen schade veroorzaken aan het voetpad. Dat ligt er daardoor oneffen bij, wat valgevaar met zich mee brengt.

De wortels van de bomen langsheen de Nijlensesteenweg hebben het voetpad zodanig beschadigd dat de voetgangers op dit voetpad niet meer veilig kunnen stappen. Er zijn door de wortels te veel oneffenheden gekomen, wat gevaar op valpartijen met zich mee brengt.

Om dit valgevaar weg te nemen, zullen de bestaande bomen gerooid worden, de plantvakken worden vergroot en de voetpaden terug aangelegd. Er worden ook wortelschermen geplaatst, zodat in de toekomst de verharding niet meer vervormt door oppervlakkige wortelgroei. Er wordt tot slot ook een beplanting voorzien zodat het ruime plantvak kan dichtgroeien en onderhoudsvriendelijker wordt. Ter afronding van de werken zullen er meteen ook nieuwe bomen aangeplant worden.

Meteen aanplanting van nieuwe bomen

Er worden meteen na het verwijderen van de oude bomen, nieuwe bomen type Sierpeer 'Chanticleer' (niet vruchtdragend) geplant door de gemeentearbeiders. Deze boom is diepwortelend, een voordeel in en naast verhardingen. Bijkomend voordeel is dat zijn bloesem aantrekkelijk is voor bijen, zodat we op deze manier een kleine bijdrage kunnen leveren aan hun overlevingskans. Verder hebben zij een mooie herfstverkleuring.

De werken starten in de week van 6 maart en zullen ongeveer twee weken in beslag nemen. De aannemer zal een halve rijweg in gebruik nemen, er blijft dus verkeer mogelijk.